Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



luni, 21 martie 2011

Poznele mici ale unui piciulet curios

Evolutia mobilitatii piciului nostru l-a transformat intr-un mic poznas. Cum nu suntem atenti un moment, cum face cate o pozna mica.
Se poate spune ca a inceput lupta pentru cucerirea casei. A cucerit toate dulapurile aflate pana la max 1 metru inaltime. Dulapul preferat zilele acestea este cel cu castroane si oale. In fiecare zi testeaza rezistenta balamalelor IKEA (dupa cum veti vedea in filmuletul urmator), scoate toate castroanele si cutiile de plastic sau inox si le intinde in toata casa. Cel mai distractiv este sa bata in gresie cu o strecuratoare de inox. Trebuie sa fiu pe faza si, cand are chef de joaca la dulap, sa scot repede toate castroanele de ceramica si vasele de yena, caci altfel s-ar putea sa aiba chef sa vada daca e la fel de distractiv sa le izbeasca de gesie si pe ele :).


De curand a descoperit ca se poate deplasa prin casa cu ajutorul unor obiecte mobile care sa ii imbunatateasca echilibrul. Un astfel de obiect este o cutie in care ii depozitam noi rufele murdare.
Ce m-a uimit cel mai tare a fost tehnica excelenta a piciului: cand cutia se poticnea in ceva si nu mai inainta, se muta pe alta latura si incerca sa se impinga in alta directie. Daca nici asa nu rezolva problema, incepea sa traga de cutie. Trebuie sa va spun ca, la cea mai reusita incercare a sa a facut un tur complet dus - intors intre patutul lui si usa de la dormitor, insa eu am fost prea socata si uimita si abia apoi mi-a venit ideea sa-l filmez.




A doua zi dupa experimentul cu cutia, a trecut la plimbatul prin casa cu un scaun de bucatarie.

O alta activitate preferata este "topaitul" in pat si "cantatul la muzicuta" pe marginea patului. Cum nu am indraznit sa mergem la IKEA sa-i cumparam protectie de plastic pentru marginea patului (pentru ca am fi intrat in depresie pe acolo, datorita resurselor financiare prea limitate), acum aceasta este "brazdata" dintr-un capat in altul de dintii ca niste cutitase ai adorabilului Galm.


Alte pozne, ne-imortalizate, dar care merita mentionate (unele nu foarte "safe") sunt:
- scoaterea hainelor din sertare si aruncarea lor pe jos;
- masurarea snururilor si cablurilor prin gura (aceasta activitate presupune tragerea snurului/cablului de la un capat la altul, dintr-o mana in alta, prin... gura... );
- adunarea scamelor de pe jos (care nu mai e chiar "safe" atunci cand implica si introducerea lor in gura....);
- atractia irezistibila catre sacul cu cartofi;
- jumulirea mandarinului si a nolinei (lucru care pe mine ma enerveaza foarte tare...);
- scurmarea in pamantul de la ficus si "casapirea" frunzelor acestuia in cazul in care scapa nesupravegheat in zona. Aceasta activitate se poate continua cu mancarea pamantului de la ficus, daca cumva mami nu e pe faza....;
- obsesia pentru incaltaminte... si cum toate obsesiile la el trec mai devreme sau mai tarziu prin gura... trebuie sa pitim toti papucii, iar holul este un loc unde ajunge doar cu supraveghere. Legat de asta am si o poza:


Cu siguranta mai sunt si altele si, sunt convinsa ca asta e doar inceputul. Momentan, de cele mai multe ori, ne amuzam pe seama lor. Sper sa ne putem mentine amuzamentul si pe viitor :).



Un comentariu:

  1. Hai ca mi-am luat portia de ras pt aceasta dimineata! Este extrem de haios si foarte inteligent! In ceea ce priveste atractia catre sacul cu cartofi... ce pot sa spun... are aceleasi preferinte culinare ca tusi a lui :D

    RăspundețiȘtergere