Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



joi, 14 iulie 2011

La bulgari de ziua piciului

De prin primavara am rezervat o excursie la bulgari exact pentru weekendul cand piciul implinea 1 an. Excursia a fost organizata de Gasca Mov, o "echipa" de oameni de toate varstele pusa pe distractie si voie buna si cu care am mai fost atat noi, cat si fetele (mama si Oana) in multe excursii extrem de reusite.
Gasca este mov datorita "leader-ului" acestui grup, o doamna foarte simpatica pe nume Lili, care adora culoarea mov. In excursiile cu Gasca Mov toata trupa trebuie sa poarte un tricou mov.

Destinatia aleasa a fost Russalka Holliday Village, un resort de all-inclusive aflat la doar 50 km de Vama Veche. Complexul este prezentat pe internet si de catre agentiile de turism ca fiind de 3*.

Am plecat vineri dimineata plini de sperante si cu veselie in suflet. Am ajuns extrem de bine pana la Vama Veche. La vama era coloana de masini. Dupa cateva minute de asteptare, ne-am dat seama care era problema: se transportau din BG spre RO bucati imense din niste turbine eoliene.


Cat am asteptat in coloana, piciul a avut ocazia sa vada cum e la volanul unei masini. Bineinteles, i-a placut foarte tare :)



Dupa vreo jumatate de ora am trecut si noi vama si ne-am pornit spre Russalka (cu GPS-ul pornit - aveam coordonatele de pe net). Am trecut prin Kavarna ca sa scoatem niste leva de la ATM si sa admiram portretele rockerilor celebri cu care au fost infrumusetate blocurile din aceasta localitate la indemnul primarului lor.

Iata niste poze cu cateva astfel de picturi (nu sunt facute de mine ci sunt luate de pe net). Noi, i-am vazut pe Tarja, Klaus Meine si niste bulgari:




Am plecat apoi spre cazare. Am ajuns la ~ 13.45h. Am parcat masina si ne-am dus la receptie. Parea frumusel acolo: mare, deal, stanci, verdeata.

Ne-am luat cheia de la camera si ne-am grabit spre restaurant, pentru ca programul nostru incepea cu pranzul, care avea loc pana la ora 14.30. Dupa ce am fugarit prin complex vreo 20 min, ajungem la restaurant la ora 14.15. In oale nu mai era nimic. Aflam de fapt ca pranzul e doar pana la ora 14, nu 14.30 cum stiam noi. Si ce daca a venit un grup de aproape 100 persoane, de care stiau cu cateva luni in urma????

Bem un cico si ne ducem spre camere. Cazarea era tip bungalow, adica fiecare camera avea intrare direct de afara, cu terasa in fata, ca niste mini casute de vacanta. Aratau foarte bine. Cautam camerele noastre vreo 15 min pentru ca nu erau indicatoare si cele cateva sute de camere se intindeau pe o zona lunga de vreo 2 km. Intr-un final ajungem la zona in care era si nr camerelor noastre - noi aveam camera 118. Vedem 114, vedem 117, iar langa 121. Pai si 118 unde e fratzika???? Incepem sa dam roata zonei respective si pana la urma ne gasim camera. Era cu intrare prin spate, dupa ce urcai niste scari din piatra de zici ca natura le-a facut acum mii de ani, nu mana omului. Deja ma crispasem...

Am descuiat, am intrat in camera si.... am crezut ca fac atac de apoplexie. Camera era atat de mica incat abia aveai loc sa te fatzai pe langa pat, usa de la intrare, deschisa, ocupa tot holul. Si asta era super. Nu va puteti imagina cum era baia. Orice cuvinte as folosi, tot nu pot sa creez o imagine indeajuns de corecta. Avea cea mai mica chiuveta pe care am vazut-o in viata mea, robinetii erau din plastic invechit iar cand deschideai apa te stropeai din cap pana in picioare. Nu exista cada sau cabina de dus - la ce-ti trebuie? Nu poti sa te speli direct pe jos??? Veceul era aproape de pe vremea lui Stefan cel Mare. Capacul si colacul, initial probabil albe, acum erau galbene cu zone portocalii. Si nu stateau ridicate. Deloc. Daca te asezai pe veceu, stateai cu capacul in spinare. 

Concluzia: ce 3* fratzika??? Cu mare indulgenta primea 1*. Daca nu as fi indulgenta as spune ca ar fi trebuit inchise sau transformate in camere pentru oamenii strazii.

Bineinteles am plecat direct la receptie sa lamurim problema. 
Noi: 'Domne' nu are loc patutul copilului in camera, nu pot sa urc scarile cu caruciorul in brate, nu pot sa spal copilul in infectia aia de baie'. 
Receptionista: 'nu avem alte camere'. 
N: Pai cum domne' nu aveti alte camere? Si alea cu terasa in fata, cu pereti de geamuri, cu LCD-uri inauntru????
R: Aaa, pai alea sunt rezervate, ca e o nunta in complex weekendul asta.

Deci, ne-a lamurit. Nu se poate nici cu bani, nici intr-un fel, ca nu au alte camere sa ne dea.
Asa ca... am ramas cu cotetzul nostru. Caruciorul copilului il bagam in sifonier, ca sa avem loc sa putem trece spre baie. Patutul l-am montat intr-un colt, la intrarea in camera si abia aveam loc sa trecem pe langa el.

Si, ca sa avem si cireasa la tort, a inceput o ploaie torentiala. Ne-am petrecut ziua la restaurant/bar, toata Gasca Mov, cu fetzele.... mov de suparare.

A doua zi am avut noroc: soarele era sus pe cer si gonise toti norii. Am fost la piscina, unde piciul s-a scaldat pentru prima data. Desi apa era destul de rece, Eduard a fost un curajos, ca de obicei, si a intrat in apa mai repede decat mami :).


La piscina a fost foarte frumos: muzica, sezlonguri de lemn, piscina mare, piscina mica si una cu sulf, care a vindecat-o pe mama de durerea de picior pe care o dobandise cu o seara in urma.


Piciu' mic a bagat apoi putin nani langa piscina.


Dupa-amiaza, am mers la plaja. Si aici, foarte frumos. Plaja amenajata pe 'etaje', cu sezlonguri (de plastic de data asta), umbrele de paie si un peisaj parca scos dintr-o alta poveste.


Edutzu-Galmutzu s-a balacit in piscinuta umpluta cu apa din mare, fara sa-i para dezgustatoare. Normal ca a gustat-o!





A trecut apoi la desert: pietre cu nisip. Asta nu prea i-a facut placere :). Statea cu limba afara ca sa-i curatam nisipul din gura.






Am facut si niste poze de familie iubareata. Se vede pe fata lui Eduard ce mult chef de iubire avea!



Seara, i-am serbat ziua piciului. L-am imbracat frumos, intr-o camasa cu floricele pe care i-am cumparat-o special pentru acest eveniment. Au fost 4 sarbatoriti si a fost comandat un tort care sa ajunga pentru toata gasca, sarbatoritii impartind costurile acestuia. Piciul, dupa o zi de balaceala, era rupt! Echipa de animatori dansa pentru el si el mai avea nitel si adormea in picioare.

















Dupa ce i s-a cantat "La multi ani" si buni l-a ajutat sa stinga lumanarea, l-am dus pe pici la somnic. Noi, oamneii mari, ne-am reintalnit apoi la bar pentru distractie, tombola si tort.
Deci, cu exceptia hrubei in care ne intorceam pentru dus si somn, in rest totul a fost foarte frumos in Russalka.

A doua zi era din nou innorat si picura. Am stat nitel pe plaja, cam zgribuliti... piciul s-a jucat nitel in nisip si apoi a tras un pui de somn in carucior, in timp ce mami si tati au facut bagajele. Plecarea era programata la ora 12.


In timp ce faceam bagajele, ne-am amintit ca nanii Slava si Claudia sunt la munte si, cum aveam si noi liber a doua zi (luni) ne-am gandit sa le facem o vizita. Am plecat de la Russalka la ora 12.30 si peste 6 ore eram in judetul Brasov.

Povestea de la munte, in urmatoarele zile! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu